Pathológiai Intézet · Tantárgyak · Pathológia 2. Szisztémás szerv pathológia · PTE ÁOK

Polypus recti

Campus-karok: ÁOK Tematika A pathologia oktatása során különös hangsúlyt helyezünk a klinikopathologiai szemléletre, azaz a klinikai tünetek, laboradatok, valamint a makroszkópos és mikroszkópos elváltozások közötti összefüggések tanítására.

Vastagbél kolonoszkópiás vizsgálatának értelmezése

Ennek megfelelően az alap klinikopathologiai gondolkodásmód, differenciáldiagnosztikai képesség elvárt az év végére. A tantárgy keretében részletes, szerv pathologiai alapismereteket, elváltozásokat tanítunk. Az alábbi fejezetek kerülnek bemutatásra: bőrpathologia, neuropathologia, haematopathologia, gastrointestinalis tractus, máj-epeút-pancreas, vese, férfi-genitalis tractus, polypus recti tractus és emlő pathologiája, endocrinopathologia, csont- lágyrészek pathologiája.

Melyek az antibiotikumok a prosztatitis ellen

A cardiovascularis pathologia, valamint a légzőrendszer pathologiajanak legfontosabb kérdéseit a Pathologia 1 tárgy keretén belül tárgyaltuk. A pathologia alapot biztosít a későbbi klinikai tanulmányokhoz, melynek során szervpathologiai ismereteket tanít meg, magában foglalva a kórfolyamatok etiológiáját, pathomechanizmusát, és a teljes pathologiai diagnosztikai vertikumot, a makroszkópiától a mikroszkópián keresztül speciális kiegészítő vizsgálatokig ultrastruktúra, molekuláris pathologia.

Előadások 1.

prostata hund schmerzen

Bogner Barna István 2. Nyálmirigyek gyulladásos elváltozásai és tumorai - Dr. Bogner Barna István 3.

Pelyhek a vizelet prosztatitisben

Nyelőcső congenitalis és szerzett betegségei valamint tumorai - Dr. Bogner Barna István 4. A gyomor polypus recti - Dr. Bogner Barna István 5.

  • Pathológiai Intézet · Tantárgyak · Pathológia 2. Szisztémás szerv pathológia · PTE ÁOK
  • Ösztrogének adagolása fogamzásgátlóként vagy terápiás célból Alkohol Védő faktorok[ szerkesztés ] Általában a bélrákok esetében bizonyos tápanyagok és ételek fogyasztása pozitívan befolyásolja a bélrákok kialakulásának kockázatát.
  • Cím: Szeged, Izabella u.
  • Vastagbél kolonoszkópiás vizsgálatának értelmezése - Emésztőrendszeri megbetegedések
  • Hogyan érzi a fájdalmat a prosztatában
  • Vastagbélrák vagy polip? Jó vagy rosszindulatú? | Rákgyógyítás

A vékonybél pathológiája - Dr. Bogner Barna István 6. Colon és a rectum pathológiája - Dr. Bogner Barna István 7. Pajor László 8.

a prosztatagyulladás legjobbja

Acut vírus hepatitis - Dr. Pajor László 9. Chronicus vírus hepatitisek - Dr. Pajor László Cirrhosis és májelégtelenség - Dr. A máj turmorszerű elváltozásai és valódi tumorai - Dr. Az extrahepaticus epeutak és az exocrin pancreas pathologiája - Dr. Kereskai László A vese cystás betegségei polypus recti Dr.

Glomerulonephritisek pathogenesise, osztályozása - Dr. Tubulointerstitialis és vascularis betegségek - Dr. Vesetumorok - Dr. Az ureter és a húgyhólyag fejlődési rendellenességei, gyulladásai és daganatai - Dr.

Kajtár Béla Reaktív nyirokcsomó polypus recti - Dr. B sejtes lymphomák - Dr. Hodgkin lymphoma - Dr. A haemopoesis, krónikus myeloproliferatív betegségek - Dr. Acut myeloid leukaemiák és myelodysplasiás szindrómák - Dr. Központi idegrendszeri vascularis rendellenességek - Dr. Demenciák, neurodegeneratív betegségek - Dr. Demyelinizációs kórképek, sclerosis multiplex - Dr. KIR gyulladásos betegségei - Dr. KIR tumorok - Dr. Tornóczki Tamás A pajzsmirigyek pathológiája fejlődési rendellenességek, hyperplasiak, thyreoiditisek, daganatok - Dr.

A mellékpajzsmirigyek pathologiája - Dr. A mellékvesék pathológiája, MEN - Dr. A lágyrész tumorok pathogenesise, fibrosus tumorok, fibrohistiocytaer tumorok, a zsírszövet tumorai - Dr. A simaizom és harántcsíkolt izom tumorai, a peripheriás idegek tumorai, PNET, synovialis sarcoma - Dr. Semjén Dávid A prostata pathologiája - Dr. A penis pathologiája - Dr. Kálmán Endre A női genitaliak gyulladásos elváltozásai - Dr. Sexuálisan transmittált betegségek - Dr.

A polypus recti pathologiája - Dr. A méhtest pathologiája - Dr. Petefészkek pathologiája - Dr. A terhesség pathologiája I gestosis, trophoblastos tumorok - Dr. A terhesség pathologiája II transplacentaris fertőzések, kromoszóma rendellenességek - Dr. Az emlők pathologiája - Dr. Gyömörei Csaba Bőrpatológia II - Dr. Bőrpatológia III - Dr. Bőrpatológia IV - Dr. Benignus csonttumorok - Dr. Malignus csonttumorok - Dr. Kereskai László Gyakorlatok 1.

SÚGÓ A vastag- és végbélrák jellemzői, típusai Ez a fejezet a vastag- és végbélrák kialakulási mechanizmusában egyedülálló, gyakran különböző, polipképződéssel járó állapotokat, illetve a vastag-és végbélrák szövettani jellemzőit foglalja össze. Emellett kitérünk a vastag-és végbélrákkal kapcsolatos statisztikai mutatókra is. Szerző: Dr. Czegle Ibolya Lektor: Dr. Az elmúlt harminc évben ennek a betegségnek az előfordulása világszerte szeresére növekedett.

Egy autopsia végzése, az eset klinikopathologiai elemzésével. Szemináriumok 1. Atrophia testis, Kevert csírasejtes tumor: Seminoma és teratoma, Carcinoma penis Metszetek: Adenocarcinoma prostatae, Seminoma, Kevert csírasejtes tumor: Teratocarcinoma Saját oktatási anyag Előadás kivonatok a bemutatott diák az intézet honlapján megtalálhatók.

Endoscopic Removal of Massive Serrated Polyp: How to Guide for Patients