A hipofízis adenoma kialakulása, tünetei és kezelése

Microadenoma 4mm

Üdvözlök mindenkit!

Hypofízis microadenoma

Nem is tudom hogyan kezdjem el, igazából olvasgattam a fórumon a tapasztalataitokról,és mivel én is hasonló problémával kűzdök, úgy gondoltam megosztom veletek, és tanácsot is kérnék tőletek mert én tanácstalan vagyok ez ügyben. Nekem van 2 gyermekem és a 2 gyermekem után évekig volt anyatejem,ami nem apadt el!

Jóindulatú, lassan növő elváltozás, mely csak hosszú idő után okoz tüneteket. Mérete alapján elkülöníthetünk ún.

A lányom születése után még 7 évig volt anyatejem,a lányom 13 éves lesz idén, a fiam születése után pedig még 5 évig volt anyatejem, a fiam már 8 éves lesz. Számomra ez már megszokott microadenoma 4mm volt, hogy volt anya tejem, igazából nem foglalkoztam vele, nem gondoltam, hogy ez valaha is problémát jelenthet. Microadenoma 4mm hírtelen elapadt a tejem felé Vettem tesztet,negatív lett,majd ugyan úgy ügyet sem figyelve az anyatejre teltek a hónapok.

Adenoma de Hipófise - Visão Geral

Én nem is tudtam az előtt, hogy microadenoma 4mm magas prolaktin szint miatt meddőség alakulhat ki. Megijedtem,hogy lehet ez az oka annak, hogy nem jön össze nekünk a baba. Majd A nőgyógyász felírta nekem a Bromocriptint.

microadenoma 4mm Akut prosztatitis tabletták

Szedtem októberig Hányinger kerülgetett éjjel-nappal, és nagyon gyengének éreztem magam tőle. A doki azt mondta ez a normális mellékhatása amit el kell viselnek,azt akarom elapadjon a tej és ha babát akarunk.

Viszont rá pár napra iszonyatos fejfájások,szédülés,és látászavar kísért a munkahelyemen nem bírtam maradni, azt éreztem rám tör a pánikroham,és folytonos sírásba kezdtem 30 évesen. Vissza mentünk a dokihoz, eszembe jutottak a szavai,hogy amíg nem fáj a fejem addig ne féljek, nincs baj! Viszont a fejfájások után megijedtem és újra felkerestem a nőgyógyászom, aki beutalt engem egy fej CT-re.

Microadenoma 4mm

November A diagnózisom egy 3 mm-es Hipofízis mikroadenóma. Felkerestünk a férjemmel egy endokrinológust, aki azt mondta nem kell vele semmit sem tenni, mert annyira pici, hogy nem befolyásol semmit. Ezzel együtt kell éljek, annyi, hogy fél évente járnom kell CT-re ellenőrzésre.

microadenoma 4mm Mit tegyünk ha a prosztatitis támadása

Kicsit fúrcsáltam, megmondom az őszintét! Egy egyszerű náthára is írnak fel kezelést, egy agyalapi daganatra viszont semmit.

microadenoma 4mm viszketés prosztatagyulladással

Nem nyugodtunk meg, tovább mentünk egy újabb dokihoz,aki a műtétet javasolta, a harmadik doki viszont a elküldött a Debreceni egyetemi kórházba, oda nem mentünk el, de Budapestre az Amerikai útra Czirják professzorhoz elmentünk. Aki megnyugtatott minket ne féljek mert nem lesz baj, nagyon pici a daganat.

hipofizis adenoma

Azon gondolkodom,vajon fél év alatt nőtt e a daganat vagy ugyan akkora e Inaktív e, microadenoma 4mm pedig lassan növekvő??? A legrosszabb várni és várni Nem tudom mire számítsak Shanalyl válaszként erre: A szövettan szerint nem is tumor volt, csak kötőszövet.

X-akta edddig. Zsófi8 válaszként erre: Nem tudom a választ, de arra lett végül magyarázat, hogy a szövettan nem mutatott pozitivitást hormontermelésre? Voltál már kontrol MRI-n?

microadenoma 4mm prosztata masszírozása

Shanalyl Nekem 19 éves koromban voltak az első hormonvizsgálataim, a prolaktinom volt magas. Akkor 4 mm-es volt az adenoma, kaptam bromocriptint. A daganat mérete utána nem változott, született két gyermekem, jó sokáig kaptak anyatejet, így hosszú évek estek ki a gyógyszerszedésből. Utána nem toleráltam már a gyógyszert, olyan rosszak voltak a mellékhatásai, hogy nem tudtam tovább szedni.

Kb 2 évvel később megint semmi. Utána a gyógyszert nem erőltettem.

A hipofízis adenoma kialakulása, tünetei és kezelése

Tavaly mentem el ismét orvoshoz, mert nagyon sokat romlott az életminőségem, mindenféle tünetek miatt. Laborvizsgálatok, majd MRI, aztán műtét Kiderült, hogy a kisebb baj hogy emelkedett a prolaktin szintem, nagyobb baj, hogy a növekedési hormon szintem is.

És itt felmerül a kérdés, hogy vajon ez már ben is így volt, csak nem vizsgálták, így nem derült ki?

microadenoma 4mm szabad psa magas

Ha van rá lehetőséged, csak megnyugtatásként kérj valamikor IGF1 szint ellenőrzést. Ha rendben van, akkor szuper, ha véletlenül nincs, akkor ne teljenek el évek kezeletlenül.

Az agyalapi mirigy betegségei

Az állandó fáradtság, az izzadás, az erősebb szőrzet a növekedési hormon túltermelése által okozott akromegália tünetlisáján is mind szerepelnek, amit jellemzően átlagosan jó 10 évvel a betegség kezdete után szoktak diagnosztizálni, mire már jó sok kárt okoz. Szerencsén és az orvos alaposságán múlt, hogy kiderült a betegségem, és így végre megműtöttek és kezelni fognak.

microadenoma 4mm Gyertyák a prosztatitis gyógynövényekkel

Júlia91 válaszként erre: Szerintem növekedési hormonokat nem néztek,mert ugye más alap problémával mentem akkor 3 éve fokozott szőrösödés. Tesztoszteront,progeszteront ilyesmiket.