Kreatinin (Crea, Cre) laborérték

Alacsony kreatinin, Vesefunkció laborvizsgálati csomag

Tartalom

  • Mi jelenik meg a prostatitis
  • A petrezselyem segít a prosztatitisből
  • A prosztatitis kezelése su- jock
  • A prostatitis gyertyák kezelése
  • Laboreredmények - Kreatinin (Crea, Cre)
  • Kreatinin (Crea, Cre) laborérték
  • Híres emberek prosztatitis

  Kreatinin Kreatinin A kreatin olyan összetevő, melyet elsősorban a máj termel. Pangematin prosztatitisből energiaforrás, mely az izommunka során hasznosul. A kreatin egy része az izmokban spontán alakul át kreatininné.

  alacsony kreatinin Egész életemben élek prosztatitis

  A kreatinin — izmok által termelt salakanyag — tehát a kreatin lebomlási terméke. Mennyisége az izomtömeg függvénye, ebből adódóan a férfiak esetében szintje magasabb, mint a nőknél.

  alacsony kreatinin Milyen férfiak következményei vannak a prosztatitisből

  A kreatinin a vesén keresztül távozik a szervezetből. Mi a vizsgálat célja?

  alacsony kreatinin Gyógyszerészeti módszerek A prosztatitis kezelése

  A vizsgálat célja a vesék normális működésének megítélése, illetve a vesebetegség kezelésének nyomon követése, ellenőrzése. Gyakran előfordul, hogy alacsony kreatinin vizsgálatot az orvos karbamid meghatározással együtt kéri, amennyiben a páciensnél veseműködési rendellenesség áll fenn.

  Milyen esetben javasolt a vizsgálat elvégzése?

  A kilátások általában pozitívak azok számára, akiknek alacsony a kreatinin szintje mivel az esetleges mögöttes egészségügyi állapotban szükséges kezelést kapnak. Ha a további vizsgálatok kizárják az izomzavarokat, orvosa javasolhatja az életmód és az étrend változását, majd később újra tesztelheti a szintet. A megfelelő beállításokkal a szintek normalizálódjanak. Mi a kreatinin? A kreatinin a kreatin, a máj által termelt és a májban tárolt aminosav kémiai hulladékterméke.

  A teszt elvégzése az alap- vagy teljes anyagcsere vizsgálatkor történik, továbbá abban az esetben, ha a páciens kezelőorvosa veseműködési zavarra gyanakszik, valamint ha a vizsgált személy olyan akut vagy krónikus betegségben szenved, mely veseműködési zavart idézhet elő. A vizsgálat bizonyos gyógyszerek szedése mellett a veseműködés ellenőrzésére, vagy a vesebetegségek kezelési hatékonyságának kontrollálására alkalmas. Milyen mintára van szükség a vizsgálathoz?

  A vizsgálathoz vénából vett vérmintára és 24 órás vizeletmintára van szükség.

  Mire utalhat az eredmény?